zorgbedrijf / Babbel(b)uur

Babbel(b)uur

Zorgbedrijf Harelbeke komt naar je toe met de ‘Babbel(b)uur’-mobiel! In de zomermaanden van 2018 trokken de lokale dienstencentra voor de eerste keer de buurten van Harelbeke in met hun ‘Babbel(b)uur’-mobiel. We willen met de 'Babbel(b)uur' de bevolking van Harelbeke bereiken en samenbrengen.

Op geregelde basis worden sterk geëngageerde vrijwilligers en professionals op pad gestuurd, die buurtbewoners verenigen op de stoep voor een babbel en zo sociaal contact stimuleren bij een kop koffie, een tas soep of gebak.

Door met de buurtbewoners in gesprek te gaan en de buurt te leren kennen, worden de wensen en de noden van de buurt blootgelegd. Zorgbedrijf Harelbeke zal waar mogelijk een passend antwoord bieden.

Onze vrijwilligers worden per buurt aangesteld om echte buurtambassadeurs te worden die de ‘ogen en de oren’ van de wijk zijn. Ze vangen signalen op van mensen die met vragen zitten over hun thuis- en woonsituatie. Een professionele hulpverlener kan, indien gewenst, een bezoek aan huis brengen.

Daarnaast willen wij ook de (informele) burenhulp een duwtje in de rug geven. Wij willen de ‘ouderwetse’ hulp van buren aan buren stimuleren en, waar nodig, helpen organiseren.

Wil jij je buren beter leren kennen? Kom dan langs bij het ‘Babbel(b)uur’!

  • Jolien Vercruysse
    Jolien Vercruysse buurtzorgregisseuronthaaluren

maandag - donderdag:
8.30 - 12.00 u. & 13.00 - 17.00 u.
vrijdag:
8.30 - 12.00 u. & 13.00 - 16.00 u.