zorgbedrijf / Covid-19

Covid-19

Op deze pagina geven wij een opsomming van de maatregelen ter voorkoming van de verdere verspreiding van het corona virus zoals die gelden voor Zorgbedrijf Harelbeke. Verder gelden ook alle maatregelen die de overheid heeft uitgevaardigd. Deze maatregelen gelden onder voorbehoud van eventuele wijzigingen die noodzakelijk zijn. Alle aanpassingen zullen op deze pagina gecommuniceerd worden.

Beperkt bezoek blijft mogelijk in de woonzorgcentra

Bezoek is enkel mogelijk indien je niet ziek bent.

  • in de voorbije 14 dagen geen positieve COVID-19 test hebt gehad. Indien je positief testte, kan je enkel terug op bezoek komen indien je beschikt over een attest van de huisarts waarin vermeld staat dat je niet meer besmettelijk bent;
  • de voorbije 14 dagen geen symptomen gehad hebt die vermoeden geven van COVID-19 (o.a.. aanhoudende hoest, kortademigheid, pijn op de borstkast, geur- of smaakverlies, koorts, keelpijn, spierpijn, buikloop, …);
  • de voorbije 14 dagen geen contact gehad hebt met een persoon besmet met het COVID-19 virus of met een vermoeden van besmetting met dit virus;
  • akkoord gaat met de bezoekregels.

Bezoek is enkel mogelijk na afspraak.  Reserveer uw afspraak minimum 1 dag op voorhand via onderstaande telefoonnummers, onze telefoonlijnen zijn bereikbaar van 8u30 tot 12u00 en van 13u30 tot 16u00.

Voor een bezoek in WZC De Vlinder - 056 89 79 86

Voor een bezoek in WZC Ceder aan de Leie - 056 89 78 83

Bezoek is mogelijk elke werkdag, uitgezonderd op woensdag (Ceder aan de Leie) of donderdag (De Vlinder).

Lees alvast hoe je veilig op bezoek kan komen en welke veiligheidsvoorschriften je moet naleven.

*

Digitaal bezoek aan bewoners woonzorgcentra

Het Zorgbedrijf kocht bijkomende iPads en smartphones aan zodat de 8 zorgafdelingen in de woonzorgcentra voldoende middelen hebben om onze bewoners in contact te brengen met hun familie en naasten.

Digitale bezoekjes blijven mogelijk na afspraak (1 dag op voorhand).  Voor Ceder aan de Leie op het nummer 056 89 78 83, voor De Vlinder op het nummer 056 89 78 86.  Deze nummers zijn bereikbaar tijdens de gewone kantooruren.

*

Centrum voor dagverzorging terug open vanaf 1 juli

*

Lokale dienstencentra gesloten

Hoewel dienstencentra onder strenge voorwaarden al een heel beperkt aanbod aan individuele activiteiten mogen aanbieden, blijven onze lokale dienstencentra in principe nog minstens gesloten tot 15 augustus 2020.

De Parette en De Vlinder zijn onder hetzelfde dak als een woonzorgcentrum gehuisvest waardoor dezelfde strenge regels als in de woonzorgcentra gelden. Dit, in combinatie met beschikbaarheid medewerkers (worden nog ingezet ter ondersteuning van de woonzorgcentra en hebben nu ook recht op een welverdiende vakantie etc.) en heel wat praktische zaken, maken dat het openen van de dienstencentra op een warme, gezellige maar ook veilige manier voor het ogenblik gewoon niet haalbaar is. We onderzoeken wel of en wanneer we de verhuur van zalen in dorpshuis De Rijstpekker terug zouden kunnen opstarten.

Zorgbedrijf Harelbeke voorziet echter opvolging voor mensen in de thuissituatie. Sinds het begin van de coronacrisis werden systematisch 80-plussers opgebeld om te vragen hoe het met hen gaat, of we hen ergens mee kunnen helpen. In het kader van buurtgerichte zorg gaan we nu naar die mensen toe. Met 1-op-1-bezoekjes en gesprekjes willen wij de mensen in de verschillende buurten van Harelbeke beter leren kennen en ondersteunen. Wij willen hen een mooie zomer bieden, waar ze op een heel persoonlijke manier geborgenheid en betrokkenheid mogen ervaren.

*

Minder mobielencentrale

De minder mobielencentrale biedt een beperkte dienstverlening, enkel voor strikt noodzakelijk vervoer van individuele gebruikers.

*

Thuiszorgdiensten

De dienst maaltijden aan huis blijft gegarandeerd.  Ook de poetsdienst komt gewoon verder langs.

De gezondheidsconsultaties gaan echter niet door.

Wie vragen heeft, kan terecht bij de Zorglijn 056/89 91 00 of zorglijn@zbharelbeke.be.