zorgbedrijf / Covid-19

Covid-19

Op deze pagina geven wij een opsomming van de maatregelen ter voorkoming van de verdere verspreiding van het corona virus zoals die gelden voor Zorgbedrijf Harelbeke. Verder gelden ook alle maatregelen die de overheid heeft uitgevaardigd. Deze maatregelen gelden onder voorbehoud van eventuele wijzigingen die noodzakelijk zijn.

WOONZORGCENTRA

Bezoek in de woonzorgcentra

Bezoek is mogelijk in beide woonzorgcentra.  Je kan zowel op kamer als in de cafetaria van het WZC op bezoek komen. Bezoek is enkel mogelijk indien je zelf niet ziek bent.

Klik hier voor de geldende bezoekregeling in De Vlinder en in Ceder aan de Leie.

CENTRUM VOOR DAGVERZORGING

Het centrum voor dagverzorging blijft open.

LOKALE DIENSTENCENTRA

De lokale dienstencentra starten terug op! Op naar een SPEKtaculaire heropstart!

Diverse clubwerkingen en activiteiten kunnen weer, ook bijeenkomsten Kaffieplezier ip ’t plankier én de Buurtbabbels kunnen we weer inplannen. Een overzicht vind je in onze activiteitenkalender. Inschrijven kan opnieuw via het onthaal van je eigen dienstencentrum door langs te komen, te mailen of te bellen. In De Vlinder vragen we om inschrijvingen voorlopig enkel via mail, telefoon of website te doen.

In Dorpshuis De Rijstpekker kan je terug komen eten in het restaurant. Je reserveert je maaltijd via het onthaal uiterlijk tegen de middag van de (week)dag voordien. Het onthaal is open van 8u30-12u00, de telefoon wordt in de namiddag omgeleid naar het onthaal van De Vlinder.

We zien je heel graag terug in de cafetaria’s van onze 3 dienstencentra. De Parette en De Vlinder zijn dagelijks open van 14u00 tot 17u00 + op donderdag van 09u00 tot 12u00. De cafetaria van de Rijstpekker is in juni, juli en augustus open tijdens de geplande activiteiten.

De wijkhuisjes zijn terug open!

Je kan de centrumleiders in juni nog treffen op verschillende locaties voor een 1-op-1 babbel. Zin in een babbel of vragen over ons zorgaanbod? Kom zeker langs (breng je mondneusmasker mee). Een overzicht van waar je ons kan vinden:

  • Dinsdag 15 juni wijkhuisje Arendswijk (Broekplein) 14u00-16u00
  • Dinsdag 15 juni Dorpshuis De Rijstpekker 14u00-16u00
  • Maandag 21 juni wijkhuisje Stasegem (Kerkplein) 14u-16u
  • Dinsdag 29 juni Dorpshuis De Rijstpekker 14u00-16u00

Je kan ook nog steeds de benen strekken op onze ‘wandelbabbels’ in groepjes van max. 4 personen (centrumleider incl.). Het wandelmoment start om 14u en eindigt rond 15u, met afstanden tussen 3 en 5 kilometer. Bij slecht weer gaat de wandeling niet door (dan worden deelnemers verwittigd). Alle deelnemers dragen een mondneusmasker. Inschrijven gebeurt via het onthaal van je dienstencentrum tot 1 dag voor de wandeling (De Vlinder enkel via telefoon of mail).

  • Wandelbabbels vertrek Dorpshuis De Rijstpekker (met Dagmar): donderdag 17, 24 juni
  • Wandelbabbels vertrek wijkhuisje Bavikhove (met Dagmar): maandag 21, 28 juni
  • Wandelbabbels vertrek Dienstencentrum De Parette (met Louise): vrijdag 18 juni, 2 en 16 juli, 20 augustus, 3 september
  • Wandelbabbels vertrek Dienstencentrum De Vlinder (met Mieke):  vrijdag 25 juni, 9 juli (uitzonderlijk om 15 u), 23 juli en 20 augustus

Contactberoepen zoals gespecialiseerde voetverzorgers zijn weer aan de slag. Bezoekers van De Vlinder kunnen terecht in het wijkhuisje Stasegem (Kerkplein) voor een behandeling op vrijdag. Je maakt je afspraak via het onthaal van De Vlinder (056 73 53 90). Bezoekers van De Parette kunnen terug naar het vertrouwde pedicurelokaal: tijdens juni, juli en augustus is dat op maandag. Je maakt je afspraak via het onthaal van De Parette (056 73 51 80).

Zorgbedrijf Harelbeke voorziet ook opvolging voor mensen in de thuissituatie. Sinds het begin van de coronacrisis werden systematisch 80-plussers opgebeld om te vragen hoe het met hen gaat, of we hen ergens mee kunnen helpen. In het kader van buurtgerichte zorg gaan we ook naar die mensen toe. Met 1-op-1 bezoekjes en gesprekjes willen wij de mensen in de verschillende buurten van Harelbeke beter leren kennen en ondersteunen.

MINDER MOBIELENCENTRALE

De minder mobielencentrale biedt een beperkte dienstverlening, enkel voor strikt noodzakelijk vervoer van individuele gebruikers.

THUISZORGDIENSTEN

De dienst maaltijden aan huis blijft gegarandeerd.  Ook de poetsdienst komt gewoon verder langs.

De gezondheidsconsultaties gaan niet door.

Wie vragen heeft, kan terecht bij de Zorglijn 056/89 91 00 of zorglijn@zbharelbeke.be.