zorgbedrijf / Covid-19

Covid-19

Op deze pagina geven wij een opsomming van de maatregelen ter voorkoming van de verdere verspreiding van het corona virus zoals die gelden voor Zorgbedrijf Harelbeke. Verder gelden ook alle maatregelen die de overheid heeft uitgevaardigd. Deze maatregelen gelden onder voorbehoud van eventuele wijzigingen die noodzakelijk zijn.

WOONZORGCENTRA

Bezoek in de woonzorgcentra

Bezoek is mogelijk in beide woonzorgcentra.  Je kan zowel op kamer als in de cafetaria van het WZC op bezoek komen. Bezoek is enkel mogelijk indien je zelf niet ziek bent.

Klik hier voor de geldende bezoekregeling.

CENTRUM VOOR DAGVERZORGING

Het centrum voor dagverzorging blijft open.

LOKALE DIENSTENCENTRA

Hulp nodig bij het aanvragen van de code of het maken van een afspraak voor je gratis PCR-test?

Of heb je geen toegang tot internet? Dan kan je terecht in Dorpshuis De Rijstpekker of LDC De Parette, een medewerker helpt je graag verder!

Meer info over de gratis PCR-test vind je hier.

Een SPEKtaculaire heropstart voor de lokale dienstencentra!

Heel wat clubwerkingen en activiteiten kunnen weer.  Een overzicht vind je in onze activiteitenkalender. Inschrijven kan opnieuw via het onthaal van je eigen dienstencentrum door langs te komen, te mailen of te bellen. In De Vlinder vragen we om inschrijvingen voorlopig enkel via mail, telefoon of website te doen.

De taallessen in samenwerking met hét CVO (seniorencursussen) starten weer op in de lokalen van de dienstencentra. Op www.hetcvo.be vind je het lessenrooster, inschrijven kan via het secretariaat in de Arendsstraat of kom naar de inschrijvingsnamiddag op dinsdag 21 september van 14u00 tot 16u00 in dienstencentrum De Parette.

In dienstencentrum De Parette, dienstencentrum De Vlinder en  Dorpshuis De Rijstpekker kan je terug komen eten in het restaurant. Je reserveert je maaltijd via het onthaal uiterlijk voor 09u00. Het onthaal is open van 8u30-12u00, de telefoon wordt in de namiddag omgeleid naar het onthaal van De Vlinder.   Inschrijven doe je ook voor 09u00.

We zien je heel graag terug in de cafetaria’s van onze 3 dienstencentra. De cafetaria van De Parette is dagelijks open van 14u00 tot 17u00 en op donderdag ook van 9u00 tot 12u00, vanaf donderdag 16 september is dat zelfs tot 13u00. De cafetaria van de Vlinder opent dagelijks de deuren van 14u00 tot 17u00 + op donderdag ook van 10u00 tot 12u00. De cafetaria van de Rijstpekker is open tijdens de geplande activiteiten.

De wijkhuisjes zijn terug open!

Contactberoepen zoals gespecialiseerde voetverzorgers zijn weer aan de slag. Bezoekers van De Vlinder kunnen opnieuw terecht in het dienstencentrum voor een behandeling op vrijdag. Je maakt je afspraak via het onthaal van De Vlinder (056 73 53 90). Bezoekers van De Parette kunnen terug naar het vertrouwde pedicurelokaal op maandag. Je maakt je afspraak via het onthaal van De Parette (056 73 51 80).

Ook de kapster start weer op in dienstencentrum De Vlinder.  Je maakt je afspraak via 056 73 53 90.

Zorgbedrijf Harelbeke voorziet ook opvolging voor mensen in de thuissituatie. Sinds het begin van de coronacrisis werden systematisch 80-plussers opgebeld om te vragen hoe het met hen gaat, of we hen ergens mee kunnen helpen. In het kader van buurtgerichte zorg gaan we ook naar die mensen toe. Met 1-op-1 bezoekjes en gesprekjes willen wij de mensen in de verschillende buurten van Harelbeke beter leren kennen en ondersteunen.

MINDER MOBIELENCENTRALE

De minder mobielencentrale biedt een beperkte dienstverlening, enkel voor strikt noodzakelijk vervoer van individuele gebruikers.

THUISZORGDIENSTEN

De dienst maaltijden aan huis blijft gegarandeerd.  Ook de poetsdienst komt gewoon verder langs.

De gezondheidsconsultaties gaan niet door.

Wie vragen heeft, kan terecht bij de Zorglijn 056/89 91 00 of zorglijn@zbharelbeke.be.