zorgbedrijf / Dorpshuis De Rijstpekker

Dorpshuis De Rijstpekker

We zorgen ervoor dat je je kan ontspannen

Het echte dorpsgevoel in een warme buurt, daar zorgt De Rijstpekker voor. Dorpshuis De Rijstpekker richt zich tot Hulste en Bavikhove en heeft speciale aandacht voor alle 80-plussers in de buurt. Onze 80-plussers werking is ontstaan uit het initiatief ‘Hulste (be)zorg(d)t’ en brengt mensen nog steeds samen. Al is het voor een kopje koffie op hun eigen stoep bij ‘Kaffieplezier ip’t plankier’. Of tijdens onze gezellige koffieklets waar je anderen kan ontmoeten bij een stukje taart en een kopje koffie. De Rijstpekker stimuleert de buurtgerichte zorg en helpt mee aan een warmere buurt. Wil je jouw buren beter leren kennen op 'ip het plankier'? Kom langs tijdens 'Kaffieplezier ip't plankier'.

Je kan bij ons ook terecht voor bewegingsactiviteiten (zoals bijvorbeeld yoga, ping pong ...) en ook ontspanning staat op het programma: de brei- en haakclub maakt wekelijks prachtige werkjes en maandelijks is er een grote kaarting. Daarnaast bieden wij ook verschillende taal- en computerlessen aan. Ontdek ons volledige aanbod in de kalender.

We hebben graag dat je je thuis voelt

Bij ons ontmoet je mensen uit je buurt tijdens de vele activiteiten en kan je verhalen delen met oude bekenden. De Rijstpekker staat voor huiselijkheid en gezelligheid. In de cafetaria kan je genieten van een lekker fris drankje of een heerlijke kop koffie. Elke weekdag kan je in ons verzorgd restaurant een gezonde warme maaltijd nuttigen. Je hebt telkens de keuze uit twee gerechten. Benieuwd naar ons menu?

Een hechte groep vrijwilligers staat altijd voor je klaar. Ze helpen je waar nodig en begeleiden onder andere de vele ontspanningsactiviteiten. Als bezoeker sta jij centraal. We vinden het belangrijk om jouw wensen te kennen. Daarom worden adviesmomenten georganiseerd.

We willen dat je je goed voelt

Indien je vragen hebt over langer thuis wonen, thuiszorg, toelages … kan je in het Dorpshuis terecht. De medewerkers luisteren met plezier naar je vragen en indien nodig brengen zij je in contact met onze collega-thuiszorgcoördinatoren. Heb je vragen over je gezondheid? Zou je graag je gewicht, bloeddruk en hartslag laten controleren? Dan kan je één maal in de maand gratis advies vragen aan onze sociaal verpleegkundigen tijdens een gezondheidsconsultatie. Contacteer ons en wij helpen je graag verder!

We bieden verenigingen onze locatie aan

Dorpshuis De Rijstpekker is ook een plaats waar verenigingen terecht kunnen voor de huur van een (vergader)zaal. Welke verenigingen er terecht kunnen onder welke voorwaarden en aan welke tarieven vind je terug in het retributiereglement. Je kan de beschikbaarheid van de zaal hier controleren.

  • Ine Dhaene
    Ine Dhaene Programmaverantwoordelijke lokale dienstencentra
  • Dagmar Vereecke
    Dagmar Vereecke centrumleider De Rijstpekker
  • Charlotte Desegher
    Charlotte Desegher directeur buurtzorg en zorgbegeleidingonthaaluren

maandag - vrijdag: 8.30 - 12.00 u.