zorgbedrijf / aanbod / Jij woont bij ons / Assistentiewoningen
Assistentiewoningen

Assistentiewoningen

Is je woning te groot geworden en wil je liever kleiner wonen?  Ben je op zoek naar een veilige, comfortabele flat?  Dan verwelkomen wij je graag in onze assistentiewoningen De Beiaard!

Wij bieden je

 • Een nieuwe thuis in het hartje van Harelbeke
 • Wonen in het centrum aan de boorden van de Leie
 • 47 aangepaste en comfortabele flats voor 65-plussers
 • Zelfstandig wonen en leven
 • Een veilig gevoel door 24 uren permanentie en een noodoproepsysteem
 • Knusse zithoeken waar je anderen kan ontmoeten
 • Verschillende activiteiten in ons aansluitend dienstencentrum De Parette

Hoe kom je bij ons wonen?

Ben je 65-plusser en heb je interesse in onze assistentiewoningen? Neem dan contact op met ons. Onze woonassistent noteert jouw gegevens en indien gewenst leidt hij je graag rond in de flats. Je aanvraag komt op de wachtlijst te staan en wordt nauwkeurig opgevolgd door ons.

Wie kan bij ons komen wonen?

De kandidaat bewoner moet aan de volgende vereisten voldoen:

 • De leeftijd van 65 jaar hebben bereikt, indien dit niet het geval is, kan een uitzondering aangevraagd worden.  Deze moet ter goedkeuring voorgelegd worden aan het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.
 • Voldoende zelfredzaam zij (O en A profiel op de Katz schaal)

Je komt bij ons wonen? Wat mag je van ons verwachten?

We hebben graag dat je je thuis voelt

Je richt je flat in naar je eigen smaak. Foto’s, decoratie, een radio, een zetel… het zijn allemaal voorwerpen waarmee je een persoonlijke toets aan je nieuw verblijf geeft. Je hebt jouw eigen keuken met fornuis. Naast je slaapkamer is jouw eigen badkamer met een inloopdouche en lavabo.

Je komt wonen in een nieuwe thuis. Dat wil zeggen dat je dezelfde vrijheid hebt alsof je thuis woonde. Wij bieden geen opvang maar veiligheid en geborgenheid. Dit door onze 24 uren permanentie, door middel van een conciërge en ons noodoproepsysteem. De verbinding met het woonzorgcentrum Ceder aan de Leie brengt de zorg en verpleegkundige ondersteuning heel dichtbij. Je blijft bij ons volledig zelfstandig wonen met de nabijheid van de zorg en de vrij in te huren dienstverlening als troef.

Jij als huurder staat centraal. We vinden het belangrijk dat we jouw wensen kennen. Daarom is er op geregelde tijdstippen een bewonersraad. Je kan steeds terecht bij onze woonassistent met jouw vragen of suggesties.

Wat kost je woning bij ons?

De dagprijs van een assistentiewoning is €27,10.

In deze prijs zijn de huur van je appartement, de kosten voor een brandverzekering, de kosten voor de gemeenschappelijke ruimtes en het individueel waterverbruik vervat.  Daarnaast kan je beroep doen op het noodoproepsysteem, de activiteiten en dienstverlening georganiseerd door de woonassistent.  Ook de verwarmingskost is inbegrepen in de dagprijs.

Voor de kosten van elektriciteit, telefoon, TV, internet,… dien je zelf in te staan.

Indien je tijdelijk extra zorg nodig hebt, kan je gebruik van de crisis- of overbruggingshulp die wordt aangeboden door de medewerkers van het woonzorgcentrum. De kosten voor deze extra hulp zijn niet inbegrepen.

 • Pedro Meerschman
  Pedro Meerschman Woonassistent
 • Charlotte Desegher
  Charlotte Desegher directeur buurtzorg en zorgbegeleiding

onthaaluren

maandag - donderdag:
8.30 - 12.00 u. & 13.00 - 17.00 u.
vrijdag:
8.30 - 12.00 u. & 13.00 - 16.00 u.

Volop blijven genieten van het leven in een beschermde omgeving.