zorgbedrijf / Hulste (be)zorg(d)t
Hulste (be)zorg(d)t

Hulste (be)zorg(d)t

Het project ‘Hulste (be)zorg(d)t’ streefde ernaar om het welzijn van 80-plussers in Hulste te verhogen én hen zo lang mogelijk, op een kwaliteitsvolle manier, thuis te laten wonen. Zes enthousiaste vrijwilligers bezochten alle 80-plussers thuis om hun behoeften, wensen en talenten in kaart te brengen. Als antwoord op hun vragen werd er een reeks vormingen gegeven over ‘Ouder worden in je buurt’.

Er worden maandelijks nog ontmoetingsmomenten georganiseerd in Dorpshuis De Rijstpekker voor alle 80-plussers uit de buurt, om hun sociaal netwerk te versterken. Word je binnenkort 80 jaar, dan mag je ook een persoonlijke uitnodiging verwachten voor deze ontmoetingsnamiddagen.

Sinds 2016 trekken vrijwilligers van Dorpshuis De Rijstpekker de boer op in Hulste met een ludieke ‘kaffie-bakfiets’. Onder het moto ‘Kaffieplezier ip ’t plankier’ breien we een vervolg aan het project Hulste (be)zorg(d)t. Met deze acties willen we buren bij elkaar brengen op de stoep voor een babbel bij een kopje koffie of thee. Daarnaast willen wij de (informele) burenhulp een duwtje in de rug geven. Wij willen de “ouderwetse” hulp van buren aan buren stimuleren en helpen organiseren waar nodig.

  • Dagmar Vereecke
    Dagmar Vereecke centrumleider De Rijstpekker
  • Pedro Meerschman
    Pedro Meerschman projectmedewerker lokale dienstencentra
  • Jolien Vercruysse
    Jolien Vercruysse buurtzorgregisseuronthaaluren

maandag - donderdag:
8.30 - 12.00 u. & 13.00 - 17.00 u.
vrijdag:
8.30 - 12.00 u. & 13.00 - 16.00 u.